Friday, December 24, 2010

ELF GATHERING FOR EUNHYUK BIRTHDAY PROJECT @ KLCC - PART 2

This is the 2nd part from my story yesterday. I uploaded some new photos. Hey, we really have a great fun and I also make new friends at the gathering. Nothing to tell but please enjoy the photos. Will upload more photos from my friend collections.

Read more ...

Thursday, December 23, 2010

ELF GATHERING FOR EUNHYUK BIRTHDAY PROJECT @ KLCC - PART 1

On 19 December 2010, I've attended a gathering with Super Junior fan at KLCC. Best sangat. Gathering ni specially for Eunhyuk's Birthday Project so as a big big fan of Eunhyuk, for sure la aku datang kan to support the project as well. Hehehe.. antara activities yang kitorg buat hari tu adalah acara potong kek, main game and also group photo. Seronok gak sebab jumpa ramai kawan baru plus xsangka rupa-rupanya ada gak org laki yang minat Suju. Paling best sebab kitorg jumpa magnae ELF masa gathering ni iaitu a little boy berumur 9 tahun and he was a big fan of Shindong Oppa. Baguskan budak ni? Minat Shindong sebab dia pandai menari.
I was chosen as my group leader and my group also win the 1st prize. PROUD!!!!
Below are few photos masa kat gathering tu and i will upload yang lain-lain sebab dah xcukup masa.

Read more ...

Friday, December 10, 2010

A THOUGHT OF MINE.. SUJU & ELF




This fancam really makes me so sad. Why? When I see how Heechul oppa try to comfort Eeteuk, how Eeteuk try to smile in front of Heechul just to show how strong he is but no... he can hide his sadness. Until they go to the backstage.. 
Not only Eeteuk, all SUJU members are so sad too and we, their ELF are so too. It's not only because they do not win the Golden Disc Award, but because of the unfair results. SUJU actually deserve to get more than 2 awards they won at the event but more than that. 
Yes, we can what past is past but for them? They work so hard this year and the had through so many challenge, with the hectic schedule...doing concert, tv show, radio dj etc.. until few members fall sick. I still remember when Eeteuk got sick after doing SS2 in Kuala Lumpur. He can work for a week before last stage of SS2 at Manila. See, how they work so hard? Why they do that? Only 1 reason..just for ELF. A fan group of Super Junior who call Ever Lasting Friends..E.L.F. 
As to repay for what they did, we had bought their 4th album just to make sure that they gonna win the Daesang Award which Heechul and Leeteuk want as a gift before they enter army. Unfortunately, they lost to SNSD. It's really hurt for us to accept the result because it is unfair. But what to do? What done is done.. We can only promise that we will stay to support them forever. 
Oppa, mianhae because we can't help you to get the award but congratulation for the 2 winning award. Yes, you guys are the most Popular in Asia now..you deserved that. For Disc Bongsang...congrats too.


WE PROMISE TO STICK ON YOU..
WE WILL NEVER BETRAY YOU 
BECAUSE 
WE ARE YOUR EVER LASTING FRIENDS..E.L.F. 
WE WILL FIGHT FOR YOU. 
EVEN OTHER PEOPLE MIGHT NOT UNDERSTAND THIS RELATIONSHIP, 
DON'T WORRY 
BECAUSE IT'S ONLY BETWEEN US. 
OPPA, SARANGHAEYO.. 


ALWAYS 13ELIEVE SUPER JUNIOR 

*my english is not so good but it's enough to make you understand for what i say.
Read more ...

Thursday, November 25, 2010

Hari Punya Cerita

Hari ni aku gi tengok member satu ofis buat persembahan, actually dia masuk competition Emcee terbaik anjuran kementerian n agensi. Aku gi sebab nak bagi moral support la. Pertandingan tu ada 2 segment which is in Malay and also English. Persembahan member aku tu boleh tahan juga la dengan props yang digunakan agak hebat gak la. Cuma masa english segment agak tersangkut sikit maybe because memang lidah makan belacan je so susah sikit nak betulkan lidah tu speaking. Lepas je pertandingan aku dan member2 yang sama2 gi bagi moral support tu terus balik.  Mulanya memang la nak balik terus but kitaorg terus je tukar plan gi cari lunch food...so we end up gi Ketapang ( aku xtau nama sebenar restoran tu). Yang bestnya, dari mula kata nak tapow je last2 kitorg terus je makan kat situ. Tengok lauk-pauk yang enak2 memang buat perut jadi lapar. Habis je makan terus je balik ofis. Dari kata nak sampai ofis before 12 pm but we only reach office around 12.30 pm sebab makan punya pasal.
heehhe..perut dah kenyan tetibe je rasa ngantuk. member2 lain gi tido tapi aku plak dok ngadap PC ni sebab aku rasa dah lama xtengok blog aku ni. 
HEHEHHEHE
Read more ...

Coagulation - A touchful song sang by Kyuhyun


 Lagu ni sememangnya menjadi fav aku dalam album Super Junior ke-4 iaitu Bonamana. Know why? sebab maksud lagu tu sendiri membuatkan aku begitu tersentuh. Ada kala bila dengar lagu ni hati aku sayu xtentu pasal. So, korang patut dengar nyanyian merdu Kyuhyun ni. Selamat mendengar,..

Read more ...

Monday, November 01, 2010

Super Junior 5TH Album...

E.L.F.: Take out the 5th album!!

[Angel Teuk] The 5th album is next year~^^

This is Eeteuk's UFO reply..WOW!!!! He's confirming that Super Junior 5th Album will be release next year.
YEAY!!!!!!! I'm soooooo happy. Know why? Cos I can listen to their songs..hehehe
So excited and I hope the price would be the same as Bonamana.
Hmm..wondering what song would be the title and the main single. Hope it's more power than Bonamana and as sweet as No Other too. 
As for today, Super Junior have never makes me feel dissapointed with their song. So, I hope the 5th album also be DEABAK!!!
ELF, what are we waiting for? Make sure next year will be the year of Super Junior. We gonna make it true!!! Super Junior will always be strong because we, their ELF are always be by their side. Let's wish, pray and make an effort towards the 5th album. 
SUPER JUNIOR & ELF FIGHTING!!!!
Read more ...

Friday, October 29, 2010

Preparation Of Super Show 3

Ha..ni la baju yang aku order untuk preparation Super Show 3 KL.. I cant wait for that. Baju ni harga RM40, warna biru tapi part yang paling aku suka bila dai tulis "Proud to be Malaysian ELF"
Semangat je tetibakan...tapi ada gak perkara yang spoil preparation aku, bila organiser masa SS2 hari tu xjadi organise SS3 tahun depan. Dengar cite, Universal Music Malaysia a.k.a UMM yang akan organise,.what? Boleh x jgn bagi UMM? aku memang xsuka dorg tu. Dah la dgr rumour kata nak buat kat Genting..ingat semua ELF leh gi Genting tu ke?
Harap2 semua ni xbetul la.. pasni aku akan upload gmbr2 preparation untuk SS3 yang dah aku n kembar siapkan.. WAHHHHHHHH...EXCITED!

Photobucket
Front look
Photobucket
Back view
Read more ...

Addicted to P.I.N.K ....PINKY????????

Mulanye aku sendiri pun x percaya yang aku ni sebenarnye suka warna pink. Tapi, sejak2 pakai keta myvi pink ni, aku dah asyik beli benda warna pink je...dlm keta aku pun bantal pink gak..inikah maknanye aku da addict ngan pink???
ni baru sikit barang2 pink aku, kat umah melambak lagi,...kekke



Photobucket
Bento Box ngan thermal bag pink

Photobucket
ni la bento box yang aku beli kat 100yen

Photobucket
yang ni plak thermal bag pun beli kat 100yen

Photobucket
beg hp aku, comel x? yg ni aku beli kat memory lane

Photobucket
pinky umbrella......murah je

Photobucket
Me & Cheryl

Photobucket
harta pertama aku pun warnanye pink gak

Photobucket
MyMinnieVi ...Comel x?
Read more ...

Sunday, October 17, 2010

Aku, Teluk Intan & Kenangan

Semalam aku telah pulang ke kampung halaman (walaupun bukan kampung sangat), bersama-sama family aku. Tujuan asal adalah untuk menziarahi suami kawan mak aku yang kini terlantar koma dihospital Teluk Inta. Menurut kata doktor, pakcik tu mengalami bengkak kat bahagian belakang kepala and ada tumor kat otak. Kami bertolak seawal pukul 8.30 pagi sebab mak kata nak sampai awal. So, kitorang sampai disana dalam pukul 11.30 am tapi destinasa pertama kami adalah restoran makanan kawan mak kat medan selera Teluk Intan. Aku hanya tunggu kat dalam kereta sebab aku dan kembar sedang betulkan sound kat kereta aku. By the time mak masuk je dalam kereta, aku nampak yang dia menangis. I was thought that something happened but my sis told me the mummy actually drop her tears because she’s happy to see her old friend. Tetibe je aku teringat kat semua kawan2 sekolah aku. Rindunya pada dorang semua. When we will meet again? Aku pun xtau. Teluk Intan adalah tanah kelahiran aku. Terlaly banyak memori yang terpahat dalam ingatan. 
Satu perkara yang membuatkan aku rasa lain je bila balik Teluk Intan ialah selalunya bila kami balik sana, salah satu rumah wajib pergi ialah rumah MakCik Teh, tetapi sejak pemergian MakCik Teh 2 minggu lalu, aku betul2 terasa kelainannya. Tetibe je rasa rindu kepada MakCik Teh datang dan aku rasa terharu sangat. Rasa cam hilang je seri bila MakCik Teh xde. Arwah adalah wanita yang sangat baik. Arwah terlalu banyak jasa kepada aku dan keluargaku. Masih aku ingat semasa arwah abah dimasukkan ke hospital, mak jaga abah, arwahlah yang ambil berat akan makan pakai kami. Masakkan untuk kami bila kami pulang dari hospital untuk melawat abah. Bila kami satu family dah pindah Putrajaya, kami pasti akan singgah rumah arwah untuk menziarahnya. Arwah akan sambut kedatangan kami bagaikan anak2nya sendiri pulang menziarahnya. Susah nak gambarka kebaikan arwah. Moga Allah menempatkan arwah dikalangan orang-orang beriman. Amin.
Selepas makan tengah hari, kami menuju ke hospital Teluk Intan untuk menziarah PakCik Mustafa, suami kawan mak yang sakit. Dia ditempatkan di ICU dan semasa kami menemui MakCik Aziah, beliau memberitahu yang keadaan suaminya masih belum ada perubahan. Menurut katanya, punca sakit masih belum diketahui cuma PakCik Tapa tidak sedarkan diri semasa berada di hotel di Thailand kerana menghadiri majlis sukan. Sedih aku melihat keadaan MakCik Aziah dan itu membuatkan aku teringat keadaan Mak semasa arwah abah dimasukkan ke wad selama hampir 1 bulan. Aku cuma mampu melihat dengan hati yang sebak, semasa mak dan MakCik Aziah berpelukan. Doa aku agar PakCik Tapa cepat sembuh.
Selepas itu, kami meneruskan destinasi ke rumah kawan mak, Kak Rahimah. Sesuatu yang agak mengejutkan bila Kak Rahimah memberitahu yang dikawasan tempat tinggal kami tu lebih 5 orang meninggal dalam tempoh waktu yang dekat termasuk arwah MakCik Teh. 
Sesudah itu, kami pun kembali menuju ke bandar Teluk Intan untuk singgah ke pasar malam. Lamanya xpergi ke sana. Teringat aku pada kuih-muih yang menjadi kegemaran bila ke pasar malam. Kami membeli beberapa jenis kuih untuk dibawa ke rumah makcik aku [kakak mak] yang aku panggil De, panggilan untuk anak yang ke-4. Sesampainya kami dirumahnya, dia kelihatan begitu gembira. Dalam hati aku, terasa sedikit sebak kerana melihat usia tuanya, dia masih gagah untuk membancuh air untuk kami. Berkali-kali De minta kami agar tidur semalam dirumahnya tetapi kami harus pulang kerana masih ada hal yang perlu diselesaikan. Kami pulang ke Putrajaya malam itu dengan rasa yang bercampur sedih dan gembira. 
Teluk Inta terlalu banyak menyimpan kenangan hidup aku dan juga keluarga. Pahit dan manis segalanya kami telan dengan tabah. Janji aku, selagi masih ada tempat yang boleh dituju, aku tetap akan pulang ke sana walaupun cuma seketika.
Read more ...

Sunday, October 10, 2010

Hope by Kyuhyun




Haa....kali ni aku nak introduce lagu OST daripada Super Junior Kyuhyun plak. Lagu ni memang best sangat. Suara Kyuhyun yang sangat merdu ni membuatkan aku rasa feel je bila dengar lagu ni. Korang kena try dengar dulu then baru leh judge camne.

Read more ...

Inshaallah by Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on

You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3

Insya Allah you’ll find your way

Everytime you commit one more mistake

You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame






Don’t despair and never loose hope

Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah

He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way


Video & Lyrics Information

Artist: Maher Zain

Album: Thank You Allah
Lyrics: Maher Zain & Bara Kherigi
Melody: Maher Zain
Arrangement: Maher Zain & Hamza Namira
Copyright: Awakening Records 2009
Read more ...

Maher Zain - The Chosen One | ماهر زين - المختار

Read more ...

Maher Zain - Insha Allah | ماهر زين - إن شاء الله


Ini video daripada Maher Zain. Baru-baru ni beliau ada datang Malaysia buat showcase. Kalo aku tahu dah lama aku pergi. Lagu ni memang sedap. Try la dengar dulu ye
Read more ...

Donghae Wear The Bracelet Again


Can see the bracelet? I see it. Actually it was given as a present from his mother. He always wear it but for Super Junior 4th album promotion i dont see him wear the bracelet and I'm wondering why he didn't wear it or maybe he lost it. But now, in this picture..he proved to me that he dont wear it just for Bonamana promotion. I also bought the bracelet but not same as Donghae's one. I love that because the design is simple but now, im not wearing it anymore. I just put it in a box as my SJ collection. Hehehe
Read more ...

Im Jealous With Her


This is Eunhyuk with an Italian fan. I'm so jealous with her. She had a chance to take a photo with my lovely  Eunhyuk. My dream is to take a photo with him. Huhuh..so jealous. When I can have the chance? Im wondering now......
Read more ...

Saturday, October 09, 2010

[HD] MV Haru 2010 Drama OST - Super Junior - Angel

Ni OST terbaru yang Super Junior nyanyikan. Angel, OST untuk drama HARU. Drama Haru ni specially for Korean nye Tourism..Kira macam drama promosi untuk tarik pelancong datang ke Korea Selatan. Lagu ni xdinafikan, memang best. Sedap dengar dan ringan je. Senang nak ingat beat lagu ni. Suara Kyuhyun paling best dengar sebenarnya. Well, Im not saying this song is good because im Super Junior bias, but the song is really good.
Read more ...

Thursday, October 07, 2010

Hari Yang Memenatkan

Salam and annyeong haseyo..

Semalam adalah hari yang paling busy untuk aku. Bayangkan aku balik pukul 7 pm. Walaupun bukan la lewat sangat tapi pada aku yang setahun xbalik lambat ni memang terasa lewat sangat2. Penatnye Tuhan je yang tahu. Otak pun dah naik blurr je. Balik je aku terus singgah Shell gi isi minyak dulu pastu sampai je rumah terus aku ajak mak dinner. Giler punya lapar daa.. Im soooo hungry. Im soooo tired. 

Hari ni aku hadiri Kursus 5S kat Swiss Garden, Kuala Lumpur..2 hari 1 malam. Nasib 1 malam je, kalau 2 malam sah2 aku tarik diri sebab xsampai hati nak tinggalkan mak aku lama2. Jumaat ni kembar aku bawa mak gi klinik. Moga2 mak xde apa2 la. Cuma aku xpuas hati tengok kaki mak yang suka bengkak sendiri. Nak pegang pun dia kata sakit. Kesian betul aku tengok. Rasa sedih je hati aku ni. 

Ni dah pukul 12.30 am. Aku nak tido tapi kembar aku belum balik lagi dari rumah kawan dia. Aku nak tunggu juga sebab aku risau. 


Read more ...

Sunday, October 03, 2010

Makan2 Kat CICD---

Jumaat hari tu, kami kat CICD ni saja je buat makan2. Almaklum la, raya kan dah nak habis plus nak sambut kedatangan 3 org baru kat Unit..baru ke? dah 2-3 minggu gak la..
So ada la nasi lemak, kuih raya n macam2 junk food..hehe


Nasi lemak kat bawah ni Faizaklhan yang sponsor..mudah-mudahan murah rezeki..haha
Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket
Wan Cute posing ngan sambal..mmg xtahn



Photobucket


Photobucket
Gaya seorang MC yang tgh bagi ucapan..



Photobucket


Photobucket
Read more ...

Open House BKP

22 September hari tu, bahagian tempat aku bekerja, Bahagian Khidmat Pengurusan telah anjurkan Rumah Terbuka BKP. So, every Unit yang ada kat BKP tu kena buat gerai sendiri untuk jamu tetamu satu MATRADE tu. Unit aku buat Nasi Minyak Da Boom.. Heheh..kira laku jugak la kedai kitorg sbb lauk mmg sold out. So, kat bawah ni gambar2 aku ngan kawan2 masa BKP Open House tu
Photobucket
Dengan Kak Suhana...

Photobucket
Yang tengah2 tu namanye Wan Cute..heheh

Photobucket
Versi ni xde Nazri..

Photobucket
Versi ni ada Nazri..haha

Photobucket
All CICD ngan Senior Director of BKP 

Photobucket
Ngan Kak Alin..officer paling sporting 

Photobucket
Wan ngan pose cute die tu..Yam maintain je senyum

Photobucket
Ini la gerai CICD masa jamuan raya BKP

Photobucket

Photobucket
Aku ngan Yam
Read more ...

Wednesday, September 08, 2010

I am fairies_Sistars! 요정


Fairies_Sistars

Fairies_Sistar!요정... It's my group name consists another 9 chingu. They are my dongsaeng and chingu. I am the eonni, Ainimsuju..cos im the eldest. How we create this group? Hmm..it's start from RuiYing. She work hard to make this group become reality. What made me happy is because our total members are 10 people and we are so close to our fav idol, Super Junior. 
Hahahaha...I'm happy. Fairies_Sistars!요정 does have the same or close meaning to E.L.F (EverLastingFriends) and we promise we will be everlasting friends too. 
Our members are Me (Ainimsuju), Shardhae who also same age with but she's 2 months younger than me, Ruiying the group creater, KohYee who really love Wookie, Christina a.k.a Kuri who is Eeteuk biased, Jilly or AllRiseSilvery, ChoHee our Korean chingu, Wenilex the queen of kiss (hehehe), Gamesasu formerly known as KyuMiinah..she is Kyuhyun biased and our dearest Magnae, Jinting. 
All of us are happening especially when me, Wenilex, RuiYing & Christina a.k.a Kuri / cookie_forever. Know why? because our dongsaeng, Wenilex & Kuri are truly crazy dongsaeng..hahaha.
Im so happy to have them in my life. Knowing them really change my life. I hope our friendship will be last forever just like Ever Lasting Friends.

Girls...I love you all so much.. Saranghaeyo!!

Read more ...

Thursday, September 02, 2010

Im Sleepy

Morning all...today is Thursday...one day to friday and i cant wait for it..
Im so sleepy today and feel like a bit lazy...woooo
Yawning every 10 seconds..

What am i suppose to do? Aigoo..should i wash my face? hahahaha....
No la...i cant..

No idea what to say..i just visit this blog to make sure it will keep active..

AINIM Hwaiting!!!!
Read more ...

Wednesday, September 01, 2010

Annyeong & Selamat Pagi Malaysia

Salam semua.. Hari ni aku sampai awal gila ke ofis.. hahahaha.
Couldn't believe it..sebab hari ni aku gi ofis ngan kembar aku..so dapatla sampai awal sikit. Best gak..sebab aku xde la terkejar-kejar hari ni & the most important thing is aku xde la berpeluh pepagi butakan. 

So, hari ni aku patut ucapkan selamat pagi Malaysia kat semua kawan2 aku ngan rasa yang sangat gembira. To all my overseas friends..Annyeong haseyo..

Wish today will go smooth...and a happy day to me..
Read more ...

Friday, August 27, 2010

AMANAH SAHAM AKHIRAT

Artikel ini diforwardkan oleh rakan se-ofisku. Artikel ini dikeluarkan oleh Jabatan Syariah Etiqa Takaful.

Sabda Nabi s.a.w bermaksud: “Barang siapa memberi makan kepada orang yang berbuka puasa maka dia memperoleh pahala orang berkenaan, dengan tidak mengurangi pahala orang yang berpuasa (penerima makanan) tersebut sedikitpun” (Riwayat Tirmidzi).

Pengajaran daripada maksud hadith:
  • Insentif hebat kepada wanita khususnya mereka yang bergelar ‘Isteri’ yang menyediakan hidangan dan juadah berbuka dan hidangan sahur untuk ahli keluarga.
  • Berikut adalah dialog antara Saidina Ali r.a dan isteri Baginda, Saidatina Fatimah binti Rasulullah s.a.w ketika mereka dengan rela menyerahkan makanan kesayangan mereka kepada anak yatim, fakir miskin dan tawanan perang sedangkan mereka sendiri menahan lapar selama empat hari kerana semata-mata mencari keredhaan Allah s.w.t. Setiap ungkapan perkataan mereka berdua telah dirakam keseluruhannya di dalam Al-Qur’an sebagai pengiktirafan kepada mereka berdua. Berikut adalah maksud ayat 8 hingga 12 dari surah Al-Insan tersebut:
1.    Ayat 8: “Dan mereka (Saidina ‘Ali dan isterinya) memberikan makanan yang dikasihi kepada orang miskin (hari pertama), anak yatim (hari kedua) dan orang tawanan (hari ketiga)”.
2.    Ayat 9: “(Mereka berkata): Kami memberi makanan kepadamu kerana semata-mata mengharapkan keredhaan Allah, kami tidak menghendaki daripadamu sebarang balasan dan tidak pula ucapan terima kasih”.
3.    Ayat 10: “(Mereka berkata lagi): Sesungguhnya kami takut akan tuhan kami (Allah) pada hari di mana, ramai orang yang bermuka masam menjadi tersangat masam”.
4.    Ayat 11: “Kemudian Allah memelihara mereka dari kejahatan pada hari itu dan menganugerahi mereka dengan wajah yang berseri-seri dan hati yang gembira”.
5.    Ayat 12: “Dia (Allah) membalas mereka kerana kesabaran mereka dengan nikmat Syurga dan pakaian sutera”.
  • Bayangkan betapa mereka suami isteri saling sefahaman dalam melakukan amal kebajikan, sanggup mendahulukan orang lain daripada keenakan diri sendiri kerana cinta kasih kepada sesama insan semata-mata mengharapkan keredhaan Allah s.w.t.
Apakah berbaloi pengorbanan mereka tempoh hari dengan kenikmatan yang dapat kita bayangkan untuk mereka yang sedang dikecapi sekarang?.

Artikel ini membuatkan aku terfikir sejenak akan kehidupan ibuku... Allahu akbar! Besarnya pengorbanan ibuku selama ini...
Read more ...

Thursday, August 26, 2010

Ramadan & Syawal

Annyeong...

Hehehe....kalo tgk kat tajuk tu macam serius je bunyinye..tp sebenarnya xla serius pun.
Cuma aku teringat balik semua perkara yang aku dah lalui sepanjang 2 minggu puasa. Letih, lapar n dahaga tu dah perkara biasa je. Aku rasa Ramadan tahun ini adalah yang paling simple yang aku lalui. Xde banyak kenangan yang boleh aku ingat. Hmm...nak kata bosan xjuga. Cuma mungkin sebab mak aku selalu sakit, jadi kami adik beradik xde la meriah sangat. 

Lagi 2 minggu dah nak raya..Semalam dapat gaji..Tapi paling best bila PM Dato' Seri Najib umum bantuan khas untuk Aidilfitri. Hehehe...tetibe je rasa bernafas balik nak raya. Mungkin sebab kali ni banyak sangat pakai duit kot. Malam semalam terus gi beli kasut raya untuk mak aku..Sempat gak aku sambar kasut wedges untuk diri sendiri..buat pakai gi kerja. 

Apa yang aku nak cakap lagi? hmm..xde apa.. ok..

Annyeong
Read more ...

Friday, August 13, 2010

My Eunhyuk With His New CHingu BoA













Seeing all these photos actually makes me jealous..Im wondering if i was the girl who stand next to him.
But its only dream right? Hahah..I shouldnt be jealous..Supposed to be happy.

Read more ...

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan Datang Lagi

Salam kepada semua.

Sebaik sahaja masuk waktu maghrib tadi maka 1  Ramadhan telah pun bermula. Solat Tarawih turut dikerjakan dan menjadi amalan bagi umat Islam dibulan Ramadhan ini.
Aku juga tidak ketinggalan untuk menunaikan ibadah puasa ini.
Hmm..bila tiba je bulan puasa, satu perkara yang paling aku suka ialah bila tiba waktu berbuka. Kenapa? Sebab masa nak tunggu masuk waktu maghrib tu rasa macam dh xsabar je tapi bila dah buka xde la makan banyak sangat pun. Hehehe..
Bila dah tiba Ramadhan maka akan tiba la juga kan masa untuk prepare Hari Raya plak.
Bab ni memang kakak aku yang paling hebat sebab dia banyak tahu semua benda. Yang aku plak sekadar buat apa yang patut.
Okla..sekadar nak berkongsi cerita sedikit je.
Selamat berpuasa dan selamat menahan  dugaan puasa.
Semoga Ramadhan kali ini memberi seribu erti dan pengajaran buat kita semua.
Amin

Lots of love <3

Ainimsuju

Read more ...

Thursday, August 05, 2010

I Have My Own Life

Have you ever feeling stress? I always stress with my life. Working life and being adult making me feeling the stress. I dont know why..maybe because i cant handle it or i can handle it but people around me keep pushing me to do everything. Im not a robot not even a slave, but they way some people treat me is like im their slave. Being treat unfair..it's really hurts me lot. Deep in my heart, i cry alone. I feel lonely...I've to be strong...that's what my friends told me. I've try but sometimes, i just cant be strong enough. Im an ordinary person who have my own thought and feeling. I own my life. I dont think people can keep asking me to do everything that i dont want to do. Stop from disturbing my life. 


I need to be alone and spend time for my life too. I dont like people keep bothering my life.
Who are you?? I dont mind unless if you are my mum or my sister or my best friends...but if you're nothing in my life..stop it..i dont like it.. I will hate you.. Hate you..Hate you...


I need privacy in my life..dont bother my life...dont worry bout my life... I can handle it..
Even it sounds arrogant but after all..I have my own life. Understand!!!
Read more ...

Tuesday, August 03, 2010

Artpiece from My Dongsaeng.

Hehe..Im so happy today cos i've chat in twitter with all my dongsaeng and chingu.
Hahaha..we talk so much and more to "borak kosong"..but i do enjoy it.
Below is my dongsaeng, RuiYing's artwork. I love it.So i put it in this blog.
Thank you for making my day so happy.

An artpiece done by me! ^^
@ainimsuju (ainimsuju) @allrisesilvery (jilly)@chloekwy (koh yee)@chohee107 (chohee)@cookie_forever (cookie)@eunhae_love (Ruiying)@jingting96 (jingting)@jlwxgal (june)@kyumiinah (kyumiinah)@shardhae_fishy (shardhae)@wenilex (wenilex) 

All these are my friends in twitter..
ELFs JJang!!!
Read more ...

A Thought Of Mine

These day, im so crazy and addicted with Twitter. Know Y? Hahaha..
I dont know why but i do enjoy online twitter since i get so many friends there and of course my twitter account is specially made for ELF, Super Junior ELF.
Hmm...people keep wondering why do i love Super Junior? My family, my friends and other people also keep asking me why im so in love with those boys from South Korea.
What answer should i give to them? I have no idea bout that since it's not a big problem for me.
Being Suju addict is not what im planning in my life but this is what i call faith.
Hahaha.. Super Junior is so special to me. Why? Cos when im starting to love them, i know that they gonna change the whole of my life, the whole world of mine.
I cant help it but to be honest i do like it. Im getting to be crazy or "gila-gila" when im starting to love them. OMG! I get my whole life back! Yes...it's because Super Junior.
Im not that kind of serious person like what people said. Yeah..when you see or look at me, of course you will say that im a serious person. But its not my fault. Working environment change the whole of my life actually. I must become more matured in order to be accept in the office. I must be bit of serious cos i have to. 
OO..Workind for few years and people said "Anim, you're so matured now".. Hey, dont call me like that la. I hate that. I want to be young forever eventhough nothing last forever like what Eeteuk said. But, please dont keep pushing me to be mature and more serious cos im so tired with all this. I want to be myself...the real Anim who very "kecoh" and "gila-gila" and very cheerfull girl.
Hehehe..suddenly, i falling in love with Super Junior. Omo!!! What kind of love is this? Its not in reality? Hahaha..im the one who chose it. I decided to be Super Junior lover. Know Y?
Because i feel tired to love "namja" (man/lelaki). Of course Super Junior also namja but i love the way they express their feelings to the fans call EverLasting Friend (E.L.F). It so unique.
I've never see in my life, a boy band express their feeling to the fans and they really thought that E.L.F are their girlfriend.
Hey, they always express it through their show and song. Can you find any other artist doing the same things like what they did? The answer is NO!. You will never find it unless you become Super Junior's fan.
I still remember when i went to Super Junior Concert, Super Show 2, the VCR show what Super Junior thought. OOO..it's really touching. You can feel the love. Not expecting myself to drop the tears, but it's naturally drop. Nobody can understand the relationship between Super Junior and E.L.F. Only us know that. People can say anything without knowing the true feeling.
Hmm..the best thing is, when im started to be their fans, i get so many friends from different countries which is i was not expecting that my life will change not a bit but big change of my life.
Seriously, i've so many friends since i've became E.L.F. Im so happy. Deep in my heart, i said to myself that i should thanks to Super Junior for changing my life from a bit boring especially when i online FB, i dont know what to do but now, not only FB, Twitter and blog also help me making so many friends. Hahaha..thats the power of E.L.F.
Learning different language like Hangul, really makes me feel like oo..i've so many things to do in my life and im not boring anymore. Hahaha
To all my friends. thanks for making my life such a beautiful day everyday. You guys are always with me when im sad or happy. Always support me when im down.
To my very special boyfriends..Super Junior..thank you for made up my day. Thanks for reply my twit, comment my FB status and thanks for the most romantic and lovely song No Other. You guys makes me smile everyday.
Gamsahamnida...Saranghaeyo.


Read more ...

Monday, June 28, 2010

A Short Journey

My heart that loved you
my eyes that looked at you
ARE STILL HERE.

Oh baby say goodbye, for a short while goodbye.
The talk about goodbye, I’ll put it aside for a short while.
When I open that door and take one step
your breath that’s conveyed to the tip of my nose

In the cold wind the feeling of your warm hand stays for a while
all your traces become tears and stay on my cheeks
After i go on for a trip for a short while
and wipe of my heart wrenching wound
after time passed by when I meet you
I will tell you that I missed you

Oh baby say goodbye, for a short while goodbye.
The talk about goodbye, I’ll put it aside for a short while.
When I open that door and take one step
your breath that’s conveyed to the tip of my nose

today when the sun sets and the moon rises again, it’s still the same
oh why is my heart changing this fast
your appearance that resembled the blue sky rains
when my body gets wet from this rain i’ll hide my running tears

Oh baby say goodbye, for a short while goodbye.
The talk about goodbye, I’ll put it aside for a short while.
When I open that door and take one step
your breath that’s conveyed to the tip of my nose

In the past when I did whatever I wanted and was foolish
you who embraces all of that are really precious

Oh baby say goodbye, for a short while goodbye.
The talk about goodbye, I’ll put it aside for a short while.
When I open that door and take one step
your breath that’s conveyed to the tip of my nose

Oh baby say goodbye, for a short while goodbye.
The talk about goodbye, I’ll put it aside for a short while.
I’ll go back to the place
When I once was

When I open that door and take one step
so that I can stand in front of you who i missed

My heart that loved you
my eyes that looked at you
I’ll WAIT…

Lyric by Eunhyuk
Song composed by Donghae

A touch full song by EunHae.... T_T

Kangin-ah...2 years seems so long but i'll try my best to wait for you..
Im crying cos 5 July will come soon...not only me but others...SUJU & ELF...we have to let you go..even we really dont want it. Please stay healthy..I miss you so much..
See you soon..
Read more ...

Thursday, June 17, 2010

Kangin with friend



Siapa laki ni? He's Super Junior Kangin..i miss him..Why??? i miss his voice.. Miss his strong vocal esp when he singing Sarangi Dduhnada.. Suara dia memang sayu je hati ni bila dengar dia nyanyi lagu tu.. Lagu tu plak dh memang sedia sedih....dengar suara dia yang mendayu tu lagi la sedih smp skang aku ingat je part yg dia nanyi.. Suka sangat2. Oppa....bila nk nanyi balik lagu tu? do i have to wait until U finish ur army service? OMO...2 years more... gonna miss ur voice so much..SARANGHAEYO OPPA
Read more ...

Apa aku nk tulis ni???????

Sebenarnye xtau nk tulis apa tapi sebab dh lama xupdate page ni..so considering what to say oo? dont have any idea but im waiting for idea..bnyk gmbr leh update tp sbbkan internet connection xbagus sgt kat sini..i cancelled all my plan.. td aku tonton Cinta Sempurna kat astro oasis.. best sbb aku jarang dpt tgk. tgk muka ashraff muslim yg handsome tu buat aku terpikat je..dh la tinggi, putih melepak, sweet je muka mcm sweetnye hubby aku si Eunhyuk tu.. Eceh..nak juga puji Super Junior aku tu.. Pastu td aku dpt tau yg S.Korea kalah ngan argentina 1-3..so sad to hear that sbb aku sokong pasukan dr Asia sbb aku pun orang Asia kan. Never mind harap2 S.Korea akan menang balik bila ada match nnt.


Read more ...

Saturday, June 05, 2010

Super Junior(슈퍼주니어)_Victory Korea_MusicVideo

Read more ...

Super Junior - BONAMANA ( Jun,5,10 )

Read more ...

Super Junior - BONAMANA ( Jun,5,10 )

Read more ...

Shindong Oppa>> Prank to Eunhyuk..



My poor Eunhyuk.. Ya oppa, why satu baldi? kesian tau..
Read more ...

Friday, June 04, 2010

[HD] MB - SJ Interview (June...4)

Read more ...

Today's Winner ( Jun,4,10 )

Read more ...

YeSung (Super Junior) - ost ( Jun,4,10 )

Read more ...

Super Junior - BONAMANA ( Jun,4,10 )

Read more ...

My Handsome Eeteuk Oppa>>> Aigoo





Read more ...